Futur possibles

A través de la nostra recerca, hem pogut observar que la ciutat d’Olot ha anat progressant al llarg dels últims anys.
L’ajuntament d’Olot intenta crear de noves propostes per millorar el municipi. Per fer-ho té en compte les opinions, els suggeriments, les propostes i aportacions de tots els ciutadans. Es realitzen jornades participatives on la població pot vetllar perquè el municipi avanci.
La ciutat té un objectiu de solidaritat urbana, que consisteix en que en els pròxims vint anys, el 15% dels habitatges principals existents siguin destinats a polítiques socials. S’intenta fer possible l’accés de la població a un habitatge digne i adequat a les seves necessitats. A més, es vol promoure la cohesió social i evitar els fenòmens de  discriminació, exclusió, segregació sobre els col·lectius més vulnerables. També es vol impulsar la conservació i rehabilitació del parc d’habitatge, la seva utilització adequada garantint la seva qualitat i adequació a les normatives vigents.

Des de l’ajuntament s’han creat diverses campanyes per aconseguir que Olot sigui una ciutat amable, acollidora i neta, i que tots els seus habitants en formin part i se’n sentin orgullosos.






 Aquests són exemple de les moltes campanyes que trobem a càrreg de l’ajuntament d’Olot.


Pel que fa a l’àmbit de l’educació, s’ha ampliat l’oferta a causa de l’augment de la demanda. A més, Olot s’ha convertit en una ciutat educadora, fet que la caracteritza.
Es creu que encara hi ha un llarg camí per recórrer i es vol fer en una direcció determinada, tenint molt clars els objectius. Es pretén situar l’educació en el centre de la política cultural del municipi i consolidar Olot en les xarxes culturals a nivell nacional i internacional.
Sens dubte, la suma d’esforços permet treure’n uns resultats millors.
Aquests darrers mesos, s’ha estat treballant a nivell tècnic i polític amb els joves per tal de repassar els continguts del Pla Local i proposar-ne les millores oportunes.
En aquest Pla Local de Joventut d’Olot s’introdueix una sèrie de millores, es desenvolupa de manera més clara i entenedora alguns programes i s’inclou l’actualització de les accions realitzades i previstes per als propers anys.
En l’àmbit laboral,  es pretén sensibilitzar els agents econòmics i socials en la necessitat de treballar per la igualtat d’oportunitats. A més, es vol facilitar l’accés de les dones al mercat de treball, amb l’objectiu d’equiparar les ràtios d’ocupació laboral i millorar l’accés a llocs de treball qualificats i amb responsabilitat.
És obvi que, com a conseqüència del gran increment de persones immigrades que ha viscut la ciutat en els darrers anys, poden generar-se situacions conflictives. Per tant, l’Ajuntament té l’obligació de liderar la gestió del fenomen per garantir la cohesió i la convivència ciutadanes.

Finalment, podem dir que si totes aquestes propostes es porten a terme, la ciutat esdevindrà un exemple a seguir. Pel que fa a les millores, s’han anat fent d’una manera progressiva i intentant aconseguir  els resultats que esperaven.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada